ΑΡΘΡΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

3D DENTAL SCAN (CB.C.T.)

3D DENTAL SCAN CBCT

                                                                                                     3D DENTAL SCAN (CB.C.T)

Η τρισδιάστατή τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στον τομέα της απεικόνισης και διάγνωσης της σύγχρονης οδοντιατρικής.
Το Ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα NEWTOM GIANO HR.
Η οδοντιατρική ογκομετρική τομογραφία (CBCT) είναι στις μέρες μας όλο και πιο πολύ απαραίτητη για μία σειρά οδοντιατρικών θεραπειών. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΝΙΚΗΣ ΔΕΣΜΗΣ (CB.C.T.).

Πρόκειται για νέα ακτινογραφική τεχνική, εξαιρετικής ποιότητας και ακρίβειας με πολύ μικρότερη δόση(πρωτόκολλο «ECO SCAN). Είναι η μοναδική τρισδιάστατή απεικόνιση του οστού της άνω και της κάτω γνάθου και των ριζών των οδόντων, με εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια στην πραγματική 1:1 διάσταση χωρίς μεγέθυνση και παραμόρφωση.

ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΝΙΚΗΣ ΔΕΣΜΗΣ (CB.C.T.).

  • Εμφυτεύματα: Αξιολόγηση του οστού της άνω και κάτω γνάθου για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
  • Έγκλειστοι κυνόδοντες, φρονιμίτες: Εντόπιση και προσδιορισμός της ακριβούς θέσης εγκλείστων και υπεράριθμων δοντιών και προσδιορισμός της σχέσης τους με τα παρακείμενα δόντια και ανατομικές δομές, όπως είναι ο τομικός  όρος , το ιγμόρειο άντρο και ο πόρος του κάτω φατνιακού νεύρου.
  • Διερεύνηση καταγμάτων ριζών, κύστεων, όγκων, σχιστιών, γναθοπροσωπικών ανωμαλιών των γναθών καθώς και απροσδιόριστων, από την κλινική εξέταση και τις υπόλοιπες ακτινογραφίες, ευρημάτων.
  • Ακρορριζικές αλλοιώσεις, που δεν αναγνωρίζονται στην Πανοραμική.
  • Ενδοδοντία: Σημαντικό εργαλείο για την διάγνωση του αριθμού και της θέσης των ριζών του δοντιού με σκοπό την αποτελεσματική θεραπεία
  • Απεικόνιση των οστικών δομών Κροταφογναθικών Διαρθρώσεων (ΚΓΔ).

Ο χρόνος εξέτασης είναι 15-20 δευτερόλεπτα και η δόση ακτινοβολίας έιναι 4-10 φορές λιγότερη από μια κλασική αξονική.