ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ενδοδοντολόγος Κωνσταντίνος Λάγιος


Ιατρείο Πόνου-Διάγνωση-Ενδοδοντική Θεραπεία


O κ. Κωνσταντίνος Λάγιος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου το 1958 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Το 1977 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1984 εώς και το 1994 ασκεί την γενική οδοντιατρική με έμφαση στην Αισθητική και την Προσθετική.

Από το 1994 έως και το 1997 μετεκπαίδευση στο Τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Eνδοδοντίας του Baylor College of Dentistry, Dallas Texas USA, όπου και αποκτά το δίπλωμα της Ενδοδοντίας και τον τίτλο του Master

Στις 13 Μαίου 1995 στο Orlando της Florida USA, του απονέμεται Βραβείο στην διοργάνωση της Αμερικάνικης Ένωσης Ενδοδοντιστών (American Association of Endodontists).

Το 1997 η έρευνά του για το πτυχίο Master κατατάσσεται ανάμεσα στις 3 κορυφαίες για νέους επιστήμονες στην Ευρώπη, και βραβεύεται στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοδοντολόγων στο Gotheborg της Σουηδίας όπου και ανακοινώνεται.

Τον Μάρτιο του 2008 συμμετείχε στο εξαμηνιαίο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: Ακτινοπροστασία, Ακτινοτεχνική, Ακτινοδιαγνωστική.

Επίσημος Προσκεκλημένος Ομιλητής της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Ενδοδοντολόγων. 

Μέχρι και σήμερα του έχουν απονεμηθεί τιμητικοί τίτλοι για την συμβολή του στην πρόοδο της επιστήμης και στις εξελίξεις στον τομέα της ενδοδοντίας.

Από το 1997 διατηρεί το  Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας στην περιοχή Χίλτον Αθήνας, όπου δέχεται ασθενείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό. 

Η αγάπη του για την αισθητική και επιστημονική τελειότητα, έχουν ως αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο του 2010, το Ιατρείο να φιλοξενηθεί  στο περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές(Τεύχος Νο 145, Μάρτιος 2010), ως ένας χώρος διαδραστικός, υψηλής αισθητικής, τεχνολογικής αρτιότητας και άριστης λειτουργικότητας, ικανός να φιλοξενήσει ως κλινική, τις πιο απαιτητικές και προχωρημένες λειτουργίες και επεμβάσεις. 

Εχει δώσει δεκάδες  ομλίες και μετεκπαιδευτικά πρακτικά σεμινάρια στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες του κόσμου (δες αναλυτικά Συμμετοχή σε Συνέδρια) όπου διδάσκει σύγχρονες μεθόδους Ενδοδοντίας, αποκατάστασης δοντιών, όπως επίσης και την χρήση του Χειρουργικού Μικροσκοπίου.

 Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και Εφημερίδες. 

Θεραπείες του έχουν δημοσιευθεί στo επίσημο βιβλίο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ενδοδοντολόγων «Pathways of the Pulp» καθώς και σε άλλα βιβλία σε Ευρώπη και Αμερική. 

Προσκεκλημένος ομιλητής στά μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων Los Angeles (UCLA), New York University U.S.A, University of Ilinois Chicago U.S.A, University of California  και Baylor College of Dentistry Dallas Texas.

Μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αμερικανικής Ενωσης Ενδοδοντολόγων (American Association of Endodontist).

Από το  2007 ανήκει στην Επιστημονική Ομάδα GIDE/UCLA, με πολλές διαλέξεις και βιντεοσκοπήσεις στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία . Μέλος της επιστημονικής ομάδας Βerlin oral implantology Master Program στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία

Υπήρξε Επιστημονικός εκδότης του περιοδικού Ενδοδοντίας-Περιοδοντολογίας

Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Υπήρξε Ιδρυτής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας «Ελληνική Ακαδημία Μικροσκοπικής Οδοντιατρικής». 

Επίτιμος Πρόεδρος στην μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για κοινωνικό έργο Αλληλεγγύης “Γέφυρα Φιλίας". 

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας. 

Πρώην Πρόεδρος Διαβαλκανικού Πολιτιστικού φορέα για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του έχει την ικανότητα να μην επιβάλλει μία και μοναδική κατεύθυνση θεραπείας, με αποτέλεσμα ασθενείς και συνεργάτες να έχουν την ελευθερία να τροποποιούν το σχέδιο θεραπείας εξατομικεύοντάς το στις προσωπικές τους ανάγκες και δυνατότητες: όχι μόνο οικονομικές, αλλα και συναισθηματικές και κοινωνικές. 

Μπορεί να επικοινωνεί το πάθος του για την τελειότητα σε όλους ανεξαιρέτως, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευχάριστο, άνετο και δημιουργικό.

Η Φαντασία και η απλοποίηση πολύπλοκων σχεδίων θεραπείας δίνουν την δυνατότητα σε ασθενείς και συνεργάτες του να το κατανοούν και να επιτυγχάνουν απλά και γρήγορα το επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα.

Το επιστημονικό και επαγγελματικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στο να σωθούν ακόμα και τα πιο δύσκολα δόντια από εξαγωγή, στην αποκατάσταση της αισθητικής και αρμονικής λειτουργίας του στόματος, καθώς και στην εξάλειψη του πόνου και του φόβου των ασθενών του.